суботу, 9 липня 2011 р.

Тенденції і тренди




Огляд
Що таке тренд? Є багато різних визначень тренду. Для цього проекту ми визначаємо тренд, як закономірну зміну даних з часом. Зміна повинна бути статистично помітною. Ця зміна має бути продемонстрована шляхом спостереження даних і / або показників.

Тенденція може бути відстеження для даних, показаних на графіку більш ніж двома точками. Не можна сказати, що населення скоротилося, якщо ви маєте дані тільки за два роки.

Ви також не можете вибрати точки, які вам найбільше подобаються/підходять, якщо ви хочете скористатися трендом. Наприклад, якщо ви бачите, рівень злочинності зменшився протягом якихось на ваш вибір чотирьох років, ви не зможете вибрати ті чотири роки, і називати це тенденцією.

Ви повинні бути обережні, щоб переконатися, що у вас є достатньо даних для статистичних досліджень, щоб сказати, що у вас спостерігається певна тенденція.

Деякі приклади визнаних тенденцій, це зміни вгору і вниз коливаннь фондового ринку, захворюваність на СНІД, підвищення зарабітної плати спортсменів, і, в значній мірі поступове потепління поверхні Землі.

В рамках даного веб-сайту, ми розглянемо деякі з цих тенденцій і намагатимемося відповісти на наступні запитання:
• Що минуле може розповісти нам про майбутнє?
• Які змінні потрібно обмежувати або підтримувати для того, щоб можна було встановити тенденції?
• Як тенденції впливають на вибір людей?
• Якою буде якість нашого життя в майбутньому?


Читайте наші дослідження на сторінці "Перенаселення" .

Будь ласка, відвідаєте нашу сторінку "Опитування", щоб надати нам свою думку з деяких питань.

Перенаселення в Каліфорнії
Чи буде у нас дефіцит електроенергії?

Використовуючи дані аналізу, вивчення тенденцій зростання та створення рівняння для кривої найкращої відповідності, ми дослідили і зібрав дані про можливий вплив перенаселення в штаті Каліфорнія. Наше дослідження дає відповіді на наступні питання:

° Чи буде перенаселення впливати на величину споживання електрики в Каліфорнії?
• Що відбувалося, які були тенденції в споживанні електроенергії за останнє десятиріччя?

СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ В КАЛІФОРНІЇ - МИНУЛЕ, СЬОГОДЕННЯ І МАЙБУТНЄ?


Як ви можете бачити з графіка, з 1990 року, споживання електроенергії в Каліфорнії незначно виросло протягом 1990-х. Середнє збільшення потужності використаня в рік було приблизно 1 відсоток, що набагато нижче середнього зростання в 2,2 відсотка для нації в цілому. (2000 рік, однак, виявилася винятком споживання едектроенергії в Каліфорнії виросло на 4,6 відсотка, стрибок пояснюється тим, що було тепліше, ніж в середньому, а також тому , що швидко розвивається економіка держави, яка зросла більш ніж на 9 відсотків.)


В результаті, жителям Каліфорнії і підприємствам було запропоновано значно скоротити споживання енергії. З червня по вересень, майже одна третина домогосподарств, що обслуговується Pacific Gas & Electric, скоротили свої щомісячне споживання електроенергії на 20 відсотків і більше. Ще більш вражаючим є те, що загальне споживання електроенергії цієї групи протягом літніх місяців впало на 40 відсотків, у порівнянні такими ж даними з роком раніше.

Хоча ці дані не дозволяють знайти лінію найкращої відповідності, ані конкретної математичної формули для прогнозування майбутнього споживання електроенергії, то очевидно, що споживання електроенергії збільшиться в майбутньому, тим більше, що населення постіно зростає . Чи є у нас можливості для задоволення підвищеного попиту?

Немає коментарів:

Дописати коментар